Reglementări privind aerul comprimat în industria alimentară și a băuturilor
Reglementări privind aerul comprimat în industria alimentară și a băuturilor
În industria alimentară există reglementări specifice privind siguranța alimentară pe care companiile trebuie să le respecte. Aceste reglementări diferă în funcție de faptul dacă aerul comprimat are contact direct sau indirect cu alimentele și băuturile. Deoarece aceste reguli se aplică diferitelor tipuri de procese, explicăm mai jos principalele reglementări:
BRC food 8
BRC Food este un standard global de siguranță alimentară, esențial în procesele în care aerul comprimat are contact direct sau indirect cu alimentele. Acesta asigură că alimentele sunt produse în condiții de siguranță și respectă standarde înalte de calitate. Respectând reglementările BRC, o companie poate obține o certificare recunoscută la nivel mondial de producători și comercianți. Această certificare se concentrează pe prevenirea erorilor umane în procesul de producție, combaterea fraudei alimentare și promovarea unei culturi a siguranței alimentare, axându-se pe gestionare și responsabilitate în cadrul organizației.
ISO 8573-1:2010
Airpress aplică acest standard ISO pentru a asigura o filtrare adecvată în compania ta. Acest standard definește clasa de puritate necesară a aerului comprimat pentru diferite procese. ISO 8573-1:2010 este împărțit în două clase: ISO 8573-1:2010 2.4.1 și ISO 8573-1:2010 1.2.1. Numerele 2.4.1 și 1.2.1 din standardul ISO se referă la particule, umiditate și ulei și indică cantitățile permise în fiecare clasă de puritate. Pentru mai multe informații, accesează site-ul oficial ISO pentru a rămâne la curent cu posibilele modificări ale standardului, Click aici
HACCP suspendat -> ISO 22000
Analiza riscurilor și punctelor critice de control (HACCP) oferă o perspectivă asupra modului de manipulare a alimentelor și a siguranței acestora. Este utilizat, printre altele, de BRC Food. Acest sistem de siguranță alimentară a fost creat în jurul anului 1960, când astronauții aveau nevoie de alimente sigure în spațiu. De atunci, a fost dezvoltat pentru a cartografia fiecare etapă a procesului de producție, pentru a identifica și preveni posibilele erori.Analiza HACCP nu mai este aplicată din 1 ianuarie 2021, dar există multe certificate alternative care asigură siguranța alimentelor. BRC Food 8 a fost deja menționat mai sus, iar o altă alternativă este ISO 22000, care este aplicată în întregul lanț agroalimentar. Acest standard ISO este recunoscut la nivel mondial, independent și aplicabil întregului lanț. Un avantaj suplimentar este că ISO 22000 colaborează cu alte certificate moderne, cum ar fi ISO 8573-1:2010.
Ai nevoie de informații? Completează formularul de mai jos și te vom contacta cât mai curând posibil: